مقاله


کد مقاله : 13970404151824112942

عنوان مقاله : بسته‌بندی‌های با رهایش کنترل‌شده و حفاظت از لیپیدها

نشریه شماره : 9 فصل بهار 1397

مشاهده شده : 221

فایل های مقاله : 1.27 MB


  نام و نام خانوادگی پست الکترونیک مرتبه علمی مدرک تحصیلی مسئول
No Records Found

چکیده مقاله

مواد غذایی، تحت تأثیر عوامل مختلف مانند رطوبت، نور خورشید، گازها و... دچار افت کیفیت یا خواص می‌شوند. بنابراین باید برای نگهداری بلندمدت، محافظت شوند. پلیمرها به دلیل انعطاف‌پذیری، سبکی، استحکام و مدول مناسب و مقاومت در برابر ترکیبات موجود در مواد غذایی و نفوذناپذیری در برابر گازها در صنعت بسته‌بندی، بسیار پر‌مصرف هستند. یکی از مهم‌ترین روش‌ها در صنعت بسته‌بندی که از مزایای بسیار زیادی برخوردار است بسته‌بندی‌های فعال و با رهایش کنترل‌شدهاست. در این بسته‌بندی‌ها عوامل فعالی مانند ضداکسایش¬ها و ضدمیکروب‌ها و رایحه‌ها به‌صورتکنترل‌شده و با سرعتی مشخص از فیلم بسته‌بندی خارج شده و با حذف عامل نامساعد یا ایجاد بو و طعم خوب، باعث افزایش ماندگاری و مشتری‌پسندی محصول می‌شوند. از جمله مهم‌ترین گروه‌های مواد غذایی که تحت اثر اکسیژن به‌شدت افت کیفیت دارند مواد لیپیدی هستند. این مواد که شامل طیف وسیعی از مواد غذایی از ویتامین‌ها تا اسیدهای چرب ضروری بدن می‌شوند، عضو جدانشدنی زنجیره‌ غذایی انسان هستند. در این تحقیق به بررسی بسته‌بندی فعال و استفاده‌ از آن برای نگهداری مواد لیپیدی پرداخته شده‌است.